Brænde Pizzaovn

Brænde Pizzaovn
Vis som Gitter Liste

4 varer

Faldende orden
pr. side

Autentisk italiensk pizza: Sådan vælger du det rigtige brænde

For at opnå den autentiske smag af italiensk pizza er det afgørende at vælge det rigtige brænde til din pizzaovn. Traditionelt bruges hårdttræ som ask, bøg eller eg. Med deres tætte struktur brænder det længe, jævnt og skaber en høj, stabil varme.

For at sikre en ren forbrænding og den perfekte skorpe er det vigtigt, at du kun bruger brænde med lav fugtighed på under 20%. Fugtigt brænde ryger meget, soder og vil give dig en dårlig oplevelse. Med det rette brænde kan du opnå den sprøde, luftige bund og de forkullede leopard pletter på skorpen, som kendetegner en ægte napolitansk pizza.

 

40 års erfaring indenfor salg til restaurationsbranchen og private

Hos Varme-expressen har vi i over 40 år specialiseret os i salg af kvalitetsbrænde til både restaurationsbranchen og private. Vi ved, hvor vigtigt kvaliteten for brænde er for at opnå den perfekte varme, uanset om det er til pizzaovne, grill eller til brændeovnen i de private hjem.

Vores erfaring og samarbejde med faste leverandører sikrer, at vi kun leverer brænde af højeste kvalitet – tørt, vel kløvet og klar til brug! Vi forstår og kender behovene for kvalitetsbrænde i branchen og sørger for stabile leverancer, så vores kunder altid kan regne med os. Hos Varme-expressen får du brænde der er tørt, kløvet pænt og skaber den autentiske smag og atmosfære, du ønsker

 

Alt om brænde til pizzaovne – Hvad bruger man i Italien, og hvad er bedst

Valget af brænde til din pizzaovn er altafgørende for at opnå den perfekte bagning og autentiske smag. Med det rette brænde sikrer du en høj temperatur, jævn varmefordeling og en aromatisk røg, der forbedrer smagsoplevelsen hos dig og dine gæster. I Italien, især i Napoli, hvor den traditionelle napolitanske pizza stammer fra, har man i århundreder brugt bestemte træsorter til at fyre med i de brændefyrede pizzaovne.

Hvilket brænde bruger man i Italien?

I Italien benytter de primært hårdttræ med en lav fugtighedsprocent på under 20%. Det er vigtigt, at brændet skal kunne antænde hurtigt og opnå en meget høj temperatur, da en napolitansk pizza traditionelt bages ved omkring 400 og 485 grader Celsius i en kort tid på 1 - 2 minutter. De hyppigste anvendte træsorter er:

  • Bøg (Faggio): En af de mest populære træsorter i Italien til pizzaovne. Det brænder jævnt, længe, producerer mild røg og giver en stabil varme. Bøgebrændet er middelsvært at tænde op i.
  • Ask (Frassino): Brænder længe og jævnt med en flot flamme. Ask producerer en let og behagelig røg og afgiver en høj varme. Askebrænde er nemmere at tænde op i.
  • Eg (Quercia): Kendt for sin langsomme forbrænding og intense varme. Det er ideelt til længere bagetider og giver en dybere aroma til pizzaen. Røgen fra eg har en unik og kraftigere duft end de to andre.

Fælles for disse 3 træsorter er, at de har en tæt struktur, hvilket sikrer en lang forbrænding og stabil varme.

 

Hvilket brænde er bedst til pizzaovne?

Det bedste brænde du kan vælge til en større pizzaovn er hårdttræ, såsom Ask, Bøg eller Eg. Det er vigtigt at du sikrer dig dit brænde har et fugtighedsindhold på under 20%, da det sikrer, at dit pizza brænde antændes hurtigt, brænder rent uden for meget røgudvikling og producerer en høj og stabil varme.


De bedste valg til din pizzaovn er:

  • Ask: Nem at tænde op i og brænder længe. Askebrænde producerer en høj varme med en flot flamme, samt en let røg.
  • Bøg: Nok den mest balancerede træsort af de 3. Brænder længe og giver en stabil varme med lidt røg.
  • Eg: Brænder langsomt med en intens varme og gør den ideel til lange sessioner i ovnen. Røgen er kraftigere end de 2 andre. 

Ønsker du en pizza, der skal efterligne de bedste pizzeriaer i Napoli, anbefaler vi ask eller bøg.

 

Hvad skal man undgå?

Alt træ er ikke velegnet til pizzaovne. Visse træsorter eller materialer bør undgås, da de kan forringe smagen markant, producere for meget røg eller være  skadelige for både mennesker og ovnen.

  • Blødt træ (gran, fyr, lærk): Brænder hurtigt og kan indeholde harpiks, der kan springe i pizzaovnen.
  • Vådt eller friskt træ: Har et højt fugtindhold, som gør at det vil producere meget røg, sod og give en dårlig forbrænding.
  • Behandlet træ (malet, lakeret, limet, imprægneret): Indeholder giftige kemikalier, som frigives under forbrænding og er til skade for dig og omgivelserne.

Vælg altid brænde der er naturligt, ubehandlet, tørt og hårdt. Det vil sikre dig den bedste oplevelse!

 

Hvordan opbevarer og tørrer man brænde til en pizzaovn?

For at sikre dig den bedste oplevelse er det vigtigt at brændet er opbevaret korrekt. Hvis brændet modtager fugt, vil det  være sværere at antænde, større røgudvikling og vil afgive mindre varme. Derfor bør du altid opbevare brændet et tørt og ventileret sted.

  • Opbevar dit pizzaovns brænde under et tag eller i et overdækket skur for at beskytte det mod regn.
  • Sørg for god luftcirkulation omkring dit pizzaovns brænde, så fugt ikke ophober sig.
  • Hæv brændet over jorden. Evt. på en palle eller andet hævet underlag for at forhindre fugt fra jorden i at trænge op.
  • Er det ikke muligt at stable eller få leveret pizzaovns brændet under tag, kan det dækkes med en presenning. Sørg dog for, at der er ventilation, så fugt ikke ophober sig.

En korrekt opbevaring vil sikre dig, at brændet bevarer sin gode kvalitet og er klar til brug, når der igen skal bages pizzaer. Vil du læse mere om hvordan du opbevarer dit brænde, kan du gøre det her.

 

Pizza i brændefyret stenovn Pizza i brændefyret stenovn
100 % udnyttelse af råvarerne