Ask - Ovntørret pejsebrænde

Lagerstatus: På lager

2.595,00 kr
 • Køb 2 for 2.495,00 kr pr. stk. og spar 200 kr.
 • Køb 3 for 2.445,00 kr pr. stk. og spar 450 kr.
ELLER

Hurtigt overblik

Brændetårn med ca. 1,85 m3 ovntørret pejsebrænde af ask. Brændet er ovntørret til under 18 % fugtighed. Brændestykkerne måler 25 cm. Ask er en hård træsort, som er velegnet til langtidsfyrring, men lidt optændingsbrænde anbefales.

Ask - Ovntørret pejsebrænde

Flere Visninger

 • Levering af pejsebrænde med gaffeltruck
 • Pejsebrænde - Ask - Ovntørret
 • På Sjælland foregår levering med lastbil, der medbringer gaffeltruck
 • Ovntørret brænde - Ask
 • Askebrænde

Detaljer

Brændetårn med ca. 1,85 m3 tæt stablet ovntørret askebrænde.

Ovntørret brænde ser ikke bare flot ud foran din pejs, men brændets særligt lave fugtighed er også med til at sikre dig den bedste forbrænding i din ovn.

Fugtigt brænde er din brændeovns værste fjender, og det kan være en kilde til røg og sod, hvilket i værste fald kan resultere i en skorstensbrand. Du risikerer også en nedsat ydelse af din ovn på grund af en ikke optimal forbrænding, da du bruger meget energi på at fordampe vandet i fugtigt brænde. Dette nedsætter temperaturen i din ovns brandkammer, og det medfører at alle røggaserne ikke bliver forbrændt ordentligt. En god forbrænding af røggasserne er den bedste måde at spare penge, fordi ca. 70 % af energien i dit brænde stammer fra røggasser. Samtidigt er ovntørret brænde også nemmere at få ild i på grund af den særligt lave fugtighed.

Ovntørret brænde i topkvalitet

Ovntørret askebrænde fra Varme-expressen er et eksklusivt produkt for den kræsende bruger, der kun vil have det bedste. I vores tørreovne gennemgår brændet flere cyklusser under høj varme og kraftig luftcirkulation, hvorved træets naturlige tørreproces accelereres kraftigt. Vi har brugt mange år med at eksperimentere med den optimale timing af de forskellige stadier i tørringsprocessen, så brændet bliver ordentligt gennemtørt, og det ikke bare bliver ovntørret overfladisk.

Brændet bliver emballeret med en plastik krympehætte umiddelbart efter det har været igennem vores tørreproces, så brændet helt undgår påvirkninger fra vind og vejr. Pejsebrænde med en meget lav fugtighed kan nemlig nemt suge fugt fra omgivelserne.

På Sjælland, Fyn og i Jylland leveres dit ovntørret brænde med lastbil, der medbringer gaffeltruck uden ekstra omkostninger for dig. Vores medbragte gaffeltruck gør det nemt at kører pallerne ind i f.eks. din lade eller carport.

Ps: Bemærk størrelsen af brændetårnet. Varme-expressen.dk har altid attraktive priser på brænde.

 • Indholdet er fremstillet af ca. 3 skovrummeter træstammer med fastmassefaktor 0,54.
 • Pejsebrændet er Ovntørret til under 18%.
 • Pallen leveres overdækket med plastic hætte.
 • Brændelængde: ca. 25 cm.
 • Pallen måler udvendigt: B120 x L80 x H200 cm.
 • Fri levering overalt i Danmark - undtagen ikke brofaste øer.

Kort beskrivelse af Ask.

 • Ask er en hård træsort med tynd bark
 • Ask er middel svær at tænde op i - lidt optændingsbrænde anbefales.
 • Ask brænder optimalt med normalt træk - er velegnet til alle typer brændeovne / Kedler.
 • Ask kan bruges til åben pejs, men er ikke optimal. ( Birk er bedst til pejs ).
 • Ask kan bruges til udendørs bålplads, men er ikke optimal. ( bedst er Birk eller Rødel ).
 • Ask er velegnet til langtidsfyrring.

Mere om ovntørret brænde:

Ved at ovntørre pejsebrænde får du et produkt, der er tørt og ser meget dekrotivt ud. Brændet ser nyt ud, og dufter dejligt af frisk træ, men samtidigt er brændet dog helt tørt. Den dejlige duft af træ kommer, fordi duftsporene ikke forsvinder fra brændet ligesom ved langtidstørret brænde. Under ovntørringen bliver brændet varmebehandlet, så mange af de naturligt forekommende svampespore og insekter går til grunde. Brændet bliver naturligvis ikke 100 % sterilt, men du får et renere produkt, som er nemmere at tage ind i din bolig.

Vores tørreovne på vores fabrik i Letland er blandt de mest moderne, som du kan anskaffe. Tørreovnene er specialbyggede til at tørre pejsebrænde, og de er meget miljøvenlige, da vi genanvender en stor del af varmen fra tørringsprocessen. Derved bruger vi så lidt energi som muligt til at fremstille ovntørret brænde.

Vi bruger kun biomasse til opvarmning, når vi ovntørre vores brænde. Biomassen er et restprodukt fra vores produktion af pejsebrænde. Vi sikre hermed at alt fældet træ udnyttes 100 %. Vi overbelaster altså ikke unødigt vort miljø, da biomasse er et Co2 neutralt brændsel. Vi bruger også hovedsageligt strøm i vores produktion, der stammer fra vandkraftsværker i omegnen af vores fabrik.

Vi sikre altså ved at bruge biomasse og strøm fra vandkraft, at ovntørret pejsebrænde fra varme-expressen.dk er så miljøvenligt som muligt.

Tags på produkter

Andre har givet produktet disse tags:

Brug mellemrum til at adskille tags. Brug apostroffer (') til flere ord i ét tag.

Block loaded