Brændeguiden

Traeguiden - Vælg dit brænde med omhu
blandet løv

Blandel Løv

Blandet løv består hovedsageligt af lettere træsorter, som er let antændeligt. Er et rigtigt godt valg, hvis du har et lille fyringsbehov og ikke har de stor krav til dit brænde. Blandet løv brænder optimalt af med lidt træk og er nem at holde gang i. Er velegnet til alle nye brændeovne, masseovne og udendørs bålpladser. Brænde af Blandet løv kan med fordel bruges sammen med de hårde træsorter og vil sikre den optimale forbrændeing af de hårde træsorter.

Blandet løv er fremstillet af assorteret løvtræ.

brænde af rødel

Rødel 

Rødel er en lettere træsort, som er særdeles let at tænde op i og kan brænde optimalt af med meget lidt træk, når bare temperaturen i brændkammeret er høj nok. Rødel er velegnet til dem som bl.a. har behov for hyggefyring eller har dårligt træk i skorstenen. Rødel kan bruges i alle moderne brændeovne med høj virkningsgrad, masseovne, åben pejs og udendørs bålpladser. Kan med fordel bruges sammen med de hårde træsorter og vil derved sikre en bedre forbrændingen af de hårde træsorter. Rødel er velegnet til rygning af fisk og kød.

Pallen er fremstillet af 99 % Rødel.

birk

Birk

Birk er en middelhård træsort med tynd dekorativ bark og minder meget om ungbøg. Birk er særdeles let at tænde op i , da bakken minder om papir og indeholder olier fra naturens side.

Birk er den træsort som er mest velegnet til moderne brændeovne med høj virkningsgrad og giver den reneste forbrænding. Birk er den træsort man bruger til test af de fleste nye brændeovne, fordi den fremvise de bedste resultater. Birkebrænde er velegnet til alle brændeovne/masseovne, udendørs bålpladser og åben Pejs.

Birk er klart den bedste træsort til åben pejs og er derfor den eneste træsort vi anbefaler til åben pejs. Kan med fordel bruges sammen med de hårde træsorter og vil sikre den optimale forbrænding af de hårde træsorter. Birkebrænde er velegnet til langtidsfyring.

Pallens indhold er fremstillet af 99% birk.

brænde af ask

Ask

Ask er en hård træsort med en tynd grønlig bark. Ask er middelsvær at tænde op i og brug af optændingsbrænde kan klart anbefales. Brænder optimalt med normalt træk - er velegnet til alle typer brændeovne og kedler.

Askebrænde er velegnet til langtidsfyring i de fleste brændeovne. Det kan dog være en fordel at bruge et mix af askebrænde og letter træsorter sammen. Derved sikres en bedre forbrænding af aske brænde, fordi de lettere træsorter hæver temperaturen i brænd kammeret. Ask er ikke velegnet til åben pejs.

Pallen indeholder er fremstillet 99 % ask.

bøgebrænde

Bøg

Bøg er en hård træsort med tynd grøn/sort bark. Bøg kan være svær at tænde op i og brugen af optændingsbrænde er nødvendigt.

Brænder optimal med megen træk og kan derfor anbefales til f.eks. ældre brændeovne og kedler. Bøgebrænde kan også bruges i moderne brændeovne, men her skal temperaturen i brændkammeret være høj for at opnå en god forbrænding.

Det kan være en klar fordel at bruge et mix af bøge brænde og birke brænde sammen. Derved sikres en bedre forbrændingen af bøge brændet, fordi birkebrændet hæver temperaturen i brændkammeret. Bøg er ikke velegnet til åben pejs men er velegnet til Langtidsfyring

Pallen indeholder 99 % bøg.

brænde af avnbøg. Avnbøg er en meget hård træsort med gode gløder

Avnbøg

Avnbøg er en meget hård træsort med tynd grøn/grå bark.

Avnbøg er meget svær at tænde op i og brugen af optændingsbrænde er nødvendig. Det kan være en fordel at man først bruger birke brænde til optændings fasen og når temperaturen er blevet høj nok i brændkammeret skifter man over til avnbøg. For at sikre den bedste forbrænding kan det dog stadig anbefales , at man laver et mix af avnbøg og birkebrænde, når man fyrer. Avnbøg brænder optimal med megen træk og kan derfor anbefales til ældre brændeovne, centralkedler og lignende, hvor trækket normalt kun kan justeres groft og steder hvor der er meget træk i skorstenen. Til morderne brændeovne er avnbøg ikke altid velegnet , da disse ofte opererer med lidt træk og kræver høj temperatur i brændkammeret for at virke optimal. Avnbøg er ikke velegnet til åben pejs. Avnbøg er velegnet til langtidsfyrring.

Pallens indhold er fremstillet af 99 % Avnbøg

egebrænde

Eg

Eg er en hård træsort med en tyk brun bark. Ege brænde er svær at tænde op i - optændingsbrænde er nødvendig og lidt brænde fra en letter træsort kan anbefales.

Det kan være en fordel at man først bruger birkebrænde eller lette træsorter til optændingsfasen og når temperaturen er blevet høj nok i brændkammeret skifter man over til Eg. Det kan dog stadig tilrådes , at man bruger et mix af eg og lette træsorter når man fyre for at sikre en optimal forbrænding. Eg brænder kun optimal med megen træk – er velegnet til ældre brænde ovne / kedler hvor trækket er svært at justere og hvor der er meget træk i skorstenen. Til morderne brændeovne er eg ikke altid velegnet , da disse ofte opererer med lidt træk og kræver høj temperatur i brændkammeret for at virke optimal. Eg er ikke velegnet til åben pejs. Egebrænde er velegnet til Langtidsfyrring

Pallen indehold er fremstillet af 99 % EG