Eg - Ovntørret Brænde

På lager
Varenummer
63114
Bedømmelse:
95% of 100
2.695,00 kr
  • Køb 2 for 2.645,00 kr pr styk og spar 2%
  • Køb 3 for 2.595,00 kr pr styk og spar 4%

Brændetårn med tæt stablet pejsebrænde af eg. Brændet har været kløvet, og stået til tørre i 2 år. Brændet er klart til brug ved levering. Eg er vores hårdeste træsort med en meget lang brandtid og gode gløder. Det kan dog være lidt besværligt at tænde op i eg, så optændingsbrænde anbefales.

Ovntørret Brænde af eg - Stor tæt stablet palle

Kendetegnende ved egebrænde er den lang brændetid og høj brændeværdi. Eg er en tung træsort, som er velegnet til langtidsfyrring, da der dannes et tykt glødelag efter afbrænding. Det tykke gløde lag er med til at holde brændeovnen varme i lang tid og giver derfor en stabil varmekilde i huset, når det er kold

Egebrænde kan næste bruges i alle brændeovne og brænde kedler, men er ikke velegnet til åbne pejse. 

For at egebrænde brænder optimalt, skal man have meget træk i skorstenen/brændeovnen.

Det er ofte svært at bruge egebrænde i mindre eller nye brændeovne – da disse ovne er bygget til forbrænde lettere træsorter med meget lidt træk. Så hvis du er nybegynder - har en ny brændeovn eller har dårligt træk i din skorsten ville det være en fordel at bruge blandet løv, birk og askebrænde.

Det er ofte svært at bruge egebrænde i mindre eller nye brændeovne – da disse ovne er bygget til lettere træsorter med meget lidt træk. Så hvis du er nybegynder - har en ny brændeovn eller har dårligt træk i din skorsten ville det være en fordel at bruge blandet løv, birk og aske brænde.

En god måde at bruge egebrænde på, er at blande egebrændet med lettere træsorter så som birk og blandet løv. De lettere træsorter sikre en hurtig og miljøvenlig optænding og hæver temperaturen i brændkammeret  sådan at egebrændet brænder optimalt.

Det vil dog altid være en fordel at bruge optændingsbrænde, når du fyrer med egebrænde.

Brændet leveres med lastbil, der medbringer gaffeltruck uden ekstra omkostninger for dig. Vores medbragte gaffeltruck gør det nemt at kører pallerne ind i f.eks. din lade eller carport.

Specifikationer
Brændelængdeca. 25 cm
TræsortEg
Fugtighed10-20% - klar til brug
Brænde Vægtfylde580 kg/m3
Højde200 cm
Længde80 cm
Bredde120 cm
Skovrummeter ca. 2,85 m3
Rummeterca. 1,85 m3
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Eg - Ovntørret Brænde
Din bedømmelse
Vi fandt andre produkter du måske kan lide!