Eg - Ovntørret Brænde - ½ Palle

På lager
Varenummer
63224
Bedømmelse:
85% of 100
2.395,00 kr.

½ Palle med tæt stablet pejsebrænde af eg. Brændet er ovntørret og er klar til brug ved levering. Eg er en af vores hårdeste træsort med en meget lang brandtid og gode gløder. Det kan dog være lidt besværligt at tænde op i eg, så optændingsbrænde anbefales.

Ovntørret Brænde af eg - Tæt Stablet Halvpalle

Kendetegnende ved egebrænde er den lang brændetid og høj brændeværdi. Eg er en tung træsort, som er velegnet til langtidsfyrring, da der dannes et tykt glødelag efter afbrænding. Det tykke gløde lag er med til at holde brændeovnen varme i lang tid og giver derfor en stabil varmekilde i huset, når det er kold.

Egebrænde kan næste bruges i alle brændeovne og brænde kedler, men er ikke velegnet til åbne pejse. 

For at egebrænde brænder optimalt, skal man have meget træk i skorstenen/brændeovnen.

Det er ofte svært at bruge egebrænde i mindre eller nye brændeovne – da disse ovne er bygget til forbrænde lettere træsorter med meget lidt træk. Så hvis du er nybegynder - har en ny brændeovn eller har dårligt træk i din skorsten ville det være en fordel at bruge blandet løv, birk og askebrænde.

En god måde at bruge egebrænde på, er at blande egebrændet med lettere træsorter så som birk og blandet løv. De lettere træsorter sikre en hurtig og miljøvenlig optænding og hæver temperaturen i brændkammeret sådan at egebrændet brænder optimalt.

Det vil dog altid være en fordel at bruge optændingsbrænde, når du fyrer med egebrænde.

På Sjælland, Fyn og i Jylland kan dit brænde leveres for et mindre tillægsbeløb med lastbil, der medbringer gaffeltruck. Vores medbragte gaffeltruck gør det nemt at kører pallerne ind i f.eks. din lade eller carport.

Specifikationer
Brændelængde25 cm
TræsortEg
Fugtighed8 -18% - klar til brug
Brænde Vægtfylde580 kg/m3
Længde80 cm
Bredde120 cm
Brændelængdeca. 25 cm
Udv. Rummeterca. 1,0 m3
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Eg - Ovntørret Brænde - ½ Palle
Din bedømmelse
Vi fandt andre produkter du måske kan lide!