Birk - Ovntørret Brænde XL - 45 cm

På lager
Varenummer
6311345
Bedømmelse:
90% of 100
3.795,00 kr.
  • Køb 2 for 3.695,00 kr. pr styk og spar 3%
  • Køb 3 for 3.645,00 kr. pr styk og spar 4%

Herregårdsbrænde  - Specielt fremstillet birkebrænde i 45 cm længde. Brænde er specielt velegnet til åben pejs og pejseindsatser med stort brændkammer. På grund af længden på brændet fremstår træet ekstra dekorativt. Den lange længde fremhæver birkens smukke barkflader og struktur. Ovntørret brændet fra Varme-expressen er et eksklusivt produkt med særligt lav fugtighed, hvilket bl.a. er med til at sikre dig en optimal forbrænding i din pejs.

Stor palle med tæt stablet ovntørret birkebrænde

Ovntørret brænde ser ikke bare flot ud foran din pejs, men brændets særligt lave fugtighed er også med til at sikre dig den bedste forbrænding i din ovn. Ovntørret brænde brænder godt og fænger nemt.

Fugtigt brænde er din ovns værste fjender, og det kan være en kilde til røg og sod, hvilket i værste fald kan resultere i en dyr skorstensbrand. Du risikerer også en nedsat ydelse af din ovn på grund af en ikke optimal forbrænding, da du bruger meget energi på at fordampe vandet i brændet. Det nedsætter temperaturen i din ovns brandkammer, og det medfører at alle røggaserne ikke bliver forbrændt ordentligt. En god forbrænding af røggasserne er den bedste måde at spare penge, fordi 70 % af energien i dit brænde stammer fra røggasser. Samtidigt er ovntørret brænde også nemmere at få ild i på grund af den særligt lave fugtighed.

Ovntørret brænde i topkvalitet

Ovntørret birkebrænde fra Varme-expressen er et eksklusivt produkt for den kræsende bruger, der kun vil have det bedste. I vores tørreovne gennemgår brændet flere cyklusser under høj varme og kraftig luftcirkulation, hvorved træets naturlige tørreproces accelereres kraftigt. Vi har brugt mange år med at eksperimentere med den optimale timing af de forskellige stadier i tørringsprocessen, så brændet kan blive ordentligt gennemtørt, og det ikke bare ovntørres overfladiskt.

På Sjælland leveres brændet med lastbil, der medbringer gaffeltruck uden ekstra omkostninger for dig. Vores medbragte gaffeltruck gør det nemt at kører pallerne ind i f.eks. din lade eller carport. I resten af Danmark leveres dine varer med fragtmand til din kantsten.

Mere om ovntørret brænde:

Ved at ovntørre pejsebrænde får du et produkt, der er tørt og ser meget dekrotivt ud. Brændet ser nyt ud, og dufter dejligt af frisk træ, men samtidigt er brændet dog helt tørt. Den dejlige duft af træ kommer, fordi duftsporene ikke forsvinder fra brændet ligesom ved langtidstørret brænde. Under ovntørringen bliver brændet varmebehandlet, så mange af de naturligt forekommende svampespore og insekter går til grunde. Brændet bliver naturligvis ikke 100 % sterilt, men du får et renere produkt, som er nemmere at tage ind i din bolig.

Vores tørreovne på vores fabrik i Letland er blandt de mest moderne, som du kan anskaffe. Tørreovnene er specialbyggede til at tørre pejsebrænde, og de er meget miljøvenlige, da vi genanvender en stor del af varmen fra tørringsprocessen. Derved bruger vi så lidt energi som muligt til at fremstille ovntørret brænde.

Vi bruger kun biomasse til opvarmning, når vi ovntørre vores brænde. Biomassen er et restprodukt fra vores produktion af pejsebrænde. Vi sikre hermed at alt fældet træ udnyttes 100 %. Vi overbelaster altså ikke unødigt vort miljø, da biomasse er et Co2 neutralt brændsel. Vi bruger også hovedsageligt strøm i vores produktion, der stammer fra vandkraftsværker i omegnen af vores fabrik.

Vi sikre altså ved at bruge biomasse og strøm fra vandkraft, at ovntørret pejsebrænde fra varme-expressen.dk er så miljøvenligt som muligt.

Specifikationer
Brændelængde25 cm
TræsortBirk
Fugtighed9-20% - klar til brug
Brænde Vægtfylde540 kg birk/m3
Højde200 cm
Længde94 cm
Bredde120 cm
Skovrummeterca. 3 m3 med fastmassefaktor 0,54
Brændelængdeca. 45 cm
Udv. Rummeterca. 2 m3
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Birk - Ovntørret Brænde XL - 45 cm
Din bedømmelse