Træpiller - Økonomi

Varm huset op med træpiller og få billig CO2 neutral varme

Træpiller er ikke bare en bæredygtig CO2 neutral energikilde.  Træpiller er også en særdeles økonomisk måde at varme dit hus op på, og der er mange penge at spare ved at erstate f.eks. oliefyret med et moderne træpillefyr.

Træpiller er god
Økonomi
Træpiller er et særdeles økonomisk alternative til både gas, olie og el

Billig opvarming med træpiller

Der er mange penge at spare ved at bruge træpiller til opvarmning i stedet for olie, gas og el. Specielt i disse tider, hvor priserne på fossile brændstoffer er skudt meget i vejret. En tommelfinger regel er, at hvis man bruger 2000 liter olie om året, så vil man i gennemsnit spare, hvad der svare til minimum 10.000 kr om året. Det betyder, at man ofte vil have en tilbagebetalingstid på sin investering i et træpillefyr på maksimalt 5 år.

Hvis man bruger mere end 2000 liter olie om året er tilbagebetalingstiden endnu kortere.Det svare til at man ofte spare 50 - 60% på sin varmeregning, hvis man skifter til træpiller i forholde til opvarmning med olie og Gas. Hvis du har elvarme, kan du spare ca. 70 % årlig ved at konvertere fra elvarme til opvarmning med træpiller. Det er altså ikke små penge, som man kan spare ved at skifte til træpiller.

Vi tager i denne artikel forbehold for ændringer i energipriserne. De anvendte priser er fra start 2012.

Konvertering fra Olie og Gas til opvarmning med træpiller

Et træpillefyr er en nem og billig løsning, når man ønsker at udskifte sit olie- eller gasfyr. Fordelen ved et træpillefyr er, at man kan koble det til husets eksisterende varmesystem uden de store problemer og udgifter.

Konvertering fra Elvarme til opvarmning med træpiller

Udgifterne ved at konvertere fra elvarme til opvarmning med træpiller er noget højere end ved skifte fra Olie og Gas. Udgifterne til at konvertere fra elvarme til opvarmning med træpiller vil normalt være højere, fordi man bliver nød til at etablere et varmeanlæg i form af rør og radiatorer eller gulvvarme.

Regneeksempel nr. 1 - Olie til træpiller

Familien Hansen bruger ca 2400 liter olie om året på at opvarme deres hus på 140 m2. De beslutter sig for at skifte det gamle oliefyr ud og investerer i et nyt og moderne træpillefyr. Træpillefyret koster 60.000 kr inkl installation og varmebeholder til det varme brugsvand.


Årlige forbrug i Olie 2400 liter x 10 kr per liter = 24.000 kr
Årlige forbrug i træpiller 4800 kg x 2,50 kr per kilo = 12.000 kr
     
Årlige besparelse ved at skifte fra olie til træpiller   = 12.000 kr
     
Investeret beløb i et træpillefyr inkl. installation   = 60.000 kr
Investeringen er tilbagebetalt efter (60.000 kr / 12.ooo kr) = 5 år.

Det betyder, at familien Hansen har tjent deres investering i et træpillefyr tilbage efter kun 5 år. Når de 5 år er gået, så har familien Hansen 12.000 kr. mere til årlig forbrug. For familie Hansen er opvarmning med træpiller en rigtig god forretning i stedet for olie, og så sparer de også miljøet for 6350 kg Co2 årligt

Regneeksempel nr. 2 - Elvarme til træpiller

Familien Clausen bruger ca 18.000 kWh om året til at opvarme deres hus på130m2. De investerer i et nyt moderne træpillefyr og etablering af et varmesystem i form af rør, radiator og varmebeholder til brugsvandet. Den samlet investering løber op i 132.000 kr.


Årlig forbrug af EL 18.000 kWh x 2.60 kr per Kwh. = 46800 kr.
Årlige forbrug i træpiller 4.800 Kg x 2.50 kr per kilo. = 12.000 kr
     
Årlig besparelse ved at skifte fra El til opvarmning med træpiller.   = 32800 kr.
     
Investeret beløb i et træpillefyr og varmesystem   = 120000 kr.
Investeringen er tilbagebetalt efter ( 132000 kr / 32800 ) kr. = 4 år.

Det betyder, at familien Clausen har tjent deres investering i et træpillerfyr tilbage efter kun 4 år, og de vil derefter have 32800 kr. mere til årlig forbrug. For familie Clausen er det altså en rigtig god forretning at konvertere fra elvarme til opvarmning med træpiller, og så sparer de samtidigt miljøet for 9.846 kg Co2 årligt.

Træpiller er Co2-neutral varme

Træpiller er ikke kun godt for privatøkonomien, men også godt for miljøet. Til forskel for Olie, Gas El opvarmning er fyring med træpiller en Co2-neutral energiløsning . Den helt grundlæggende årsag til at træpiller er Co2-neutral er, fordi træet opsuger den samme mængde Co2 under væksten, som det udleder ved afbrænding. Så hver gang du fylder dit pillefyr op med træpiller, kan du glæde dig over, at du ikke kun får en bedre privatøkonomi, men du også gør noget godt for miljøet.

Spar penge med træpiller og hjælp miljøet samtidigt.

Fordele ved træpiller som energiform:

  • Opvarmning med træpiller er meget billiger end olie,Gas og El.
  • Spar 50 % på din varmeregning når du bruger træpiller.
  • Større månedligt rådighedsbeløb, når du bruger træpiller til opvarmning.
  • Træpiller har minimal C02 udledning.
  • Værdistigning af din bolig, fordi du bruger træpiller til opvarmning.

Ulemper ved træpiller som energiform:

  • Lager til træpiller er plaskrævende.
  • Træpiller tåler ikke fugt – skal helst opbevares indendøres.
  • Lidt manuelt arbejde ved fyrring med træpiller.
  • Kan være små støvgener ved tømning af sække med træpiller.
  • Asketømning af træpillefyret kan give små støvgener.