Ovntørret Brænde

ovntørret brænde
Hvorfor Ovntørret Brænde
Fra Varme-expressen.dk
 • Bidrager til en forbedret forbrænding
 • Tørt brænde varmer mere
 • Brænde med et flottere udseende
 • Varmebehandlet Brænde
 • Miljøvenlig Tørring af Brændet

Mere Varme med Ovntørret Brænde

Den vigtigste årsag til at bruge ovntørret brænde er efter vores mening, at du får en bedre forbrænding i din pejs/brændeovn. Vådt brænde er din pejs eller ovns værste fjende. Fugtigt brænde giver en dårlig forbrænding og bidrager til udvikling af røg og sod. Ved at bruge ovntørret brænde vil du typisk forbedre din brændeøkonomi og opnå en bedre forbrænding. Dvs. du bruger lidt mindre brænde, hvis du bruger ovntørret brænde. Samtidigt er ovntørret brænde også lettere at tænde op i.

Ovntørret Brænde - Smukt Udseende

Ovntørret brænde giver ikke bare en god forbrænding. Det har også efter vores mening et langt flottere udseende end normalt brænde. Vores langtidstørret brænde står til tørre i min. 1 år. Det betyder, at brændet langsomt udvikler et mere rustikt gråt udseende. Ovntørret pejsebrænde pynter foran din pejs, og samtidigt dufter brændet lækkert af friskt træ. Mange restauranter bruger vores ovntørret brænde bl.a. på grund af det flotte udseende og den gode duft.

Varmebehandlet Pejsebrænde

Skimmelsvampe og insekter er en helt naturlig del af træ fra naturen. Det kan dog volde problemer for nogle personer med f.eks. astma og allergi. Ovntørret brænde fra Varme-expressen er naturligvis ikke 100 % sterilt, men en stor del af de naturligt forekommende svampesporer og insekter går til grunde, når vi ovntørre pejsebrænde. Du får altså et renere produkt med ovntørret brænde, som er nemmere tage ind i dit hjem.

Miljøvenlig Tørringsproces

Ovntørret brænde fra Varme-expressen er tørret udelukkende med biomasse. Du behøves altså ikke være nervøs for, at dit ovntørret brænde er blevet tørret med kul ellers gas. Vi benytter udelukkende 100 % affaldstræ til at tørre dit brænde. Derudover genudvinder vores tørreanlæg en stor del af varmen fra tørreprocessen, således vi minimere vores miljøpåvirkning. Vi arbejder også løbende på at forbedre vores tørringproces, så vi i fremtiden kan give dig endnu tørrere brænde til de samme gode priser.

8 vare(r)

pr. side

Liste  Tabel 

Sorter faldende
 1. Pejsebrænde - Ask - Ovntørret

  Ask - Ovntørret pejsebrænde

  Brændetårn med ca. 1,85 m3 ovntørret pejsebrænde af ask. Brændet er ovntørret til under 18 % fugtighed. Brændestykkerne måler 25 cm. Ask er en hård træsort, som er velegnet til langtidsfyrring, men lidt optændingsbrænde anbefales.

  Vis detaljer
 2. Pejsebrænde - Ask - Ovntørret

  Ask - Ovntørret pejsebrænde - XL

  Brændetårn med ca. 2 m3 ovntørret pejsebrænde af ask. Brændet er ovntørret til under 18%, hvilket bl.a. er med til at sikre dig en optimal forbrænding i din ovn. Ask er en hård træsort, som er velegnet til langtidsfyrring, men lidt optændingsbrænde anbefales.

  Vis detaljer
 3. Ovntørret brænde af birk - 25 cm

  Birk - Ovntørret pejsebrænde

  1,85 m3 Ovntørret pejsebrænde af birk stablet tæt i brændetårn. Brændestykkerne måler ca. 25 cm. Ovntørret brændet fra Varme-expressen er et eksklusivt produkt med særligt lav fugtighed, og et flot udseende.

  Vis detaljer
 4. Ovntørret pejsebrænde af birk

  Birk - Ovntørret pejsebrænde - XL

  2 m3 Ovntørret pejsebrænde af birk stablet tæt i brændetårn. Længden af brændestykkerne er ca. 29 cm. Ovntørret brændet fra Varme-expressen er et eksklusivt produkt med særligt lav fugtighed, hvilket bl.a. er med til at sikre dig en optimal forbrænding i din ovn.

  Vis detaljer
 5. Ovntørret pejsebrænde af birk

  Birk - Ovntørret pejsebrænde i 45 cm længde.

  Specielt til åbne pejse og pejseindsats med stort brændkammer.

  Her er vores specielt fremstillet birkebrænde i 45 cm længde. På grund af den lange længde på brændet fremstår træet ekstra dekorativt.

  Den lange længde fremhæver birkens smukke barkflader og struktur.

  Ovntørret brændet fra Varme-expressen er et eksklusivt produkt med særligt lav fugtighed, hvilket bl.a. er med til at sikre dig en optimal forbrænding i din pejs.

  Vis detaljer
 6. Pejsebrænde - Blandet løv - Ovntørret

  Blandet Løv - Ovntørret pejsebrænde

  Ovntørret pejsebrænde af blandet løv håndstablet tæt i brændetårn. Brændestykkerne måler ca. 25 cm. Brændet er ovntørret til under 18 % fugtighed og klart til brug ved levering. Blandet løv består hovedsageligt af lette træsorterne, som er lette at få ild i.

  Vis detaljer
 7. Ovntørret brænde af bøg

  Bøg - Ovntørret Brænde

  Brændetårn med ca. 1,85 m3 tæt stablet pejsebrænde af bøg i allerbedste kvalitet. Brændet er ovntørret og er klar til brug ved levering. Bøg er en hård træsort med lang brandtid og gode gløder. Optændingsbrænde anbefales til optænding.

  Vis detaljer
 8. Pejsebrænde - Eg

  Eg - Ovntørret Pejsebrænde

  Brændetårn med ca. 1,85 m3 ovntørret brænde af eg med lav fugtighed og lang brændetid. Eg høre sammen med bøg til de hårdeste træsorter i de danske skove og har altid været flittigt brugt i de danske brændeovne. Det kan dog være lidt besværligt at tænde op i eg, så optændingsbrænde anbefales.

  Vis detaljer

8 vare(r)

pr. side

Liste  Tabel 

Sorter faldende
Block loaded