Rødel - Pejsebrænde klar til brug i brændetårn.

Lagerstatus: På lager

1.995,00 kr
  • Køb 2 for 1.945,00 kr pr. stk. og spar 100 kr.
  • Køb 3 for 1.895,00 kr pr. stk. og spar 300 kr.
ELLER

Hurtigt overblik

Brændetårn med ca. 1,85 m3 tæt stablet pejsebrænde af rødel. Brændet har langtidstørret i min. 1 år, og det er klart til brug ved levering. Rødel er en forholdsvis let træsort, Brænde af rødel er et meget brugervenligt produkt, der er nem at tænde op i.

Pejsebrænde stablet på palle - Rødel

Flere Visninger

  • Levering af pejsebrænde med gaffeltruck
  • Pejsebrænde - Rødel
  • Pejsebrænde i brændetårn - Rødel

Detaljer

Stor palle med ca. 1,85 m³ tæt stablet pejsebrænde - Rødel

Indholdet er fremstillet af ca. 2,85 skovrummeter træstammer med fastmassefaktor 0,54.
Pejsebrændet er langtidslagret og klar til brug.
Brændelængde: ca. 25 cm.
Pallen måler udvendigt:B120 x L80 x H200 cm.
Fri levering overalt i Danmark - undtagen ikke brofaste øer.

Kort beskrivelse af Rødel.

  • Rødel er en lettere træsort med tynd bark og er særdeles let at tænde op i.
  • Rødel brænder optimalt med meget lidt træk - er velegnet til masseovne/brændeovne med høj virkningsgrad.
  • Rødel er velegnet til åben pejs og udendørs bålplads.
  • Rødel er velegnet til dem som bl.a.har behov for hyggefyring.

Hvad betyder langtidstørret pejsebrænde

Når vi sælger langtidstørret pejsebrænde betyder det, at vi bruger samme metode, som man altid har brugt til at tørre brænde på. Vi bruger naturens kræfter til at tørre brændet med. Ved at bruge solens og vindens kræfter til at tørre brændet med, får man et miljøvenlig produkt. Brændet står til tørring på vores lagerpladser i ca. 1 år , før træsaften er ude af træet. Nogle træsorter som bøg, eg eller ask står til tørring noget længere før træsaften er ude af træet og er klar til brug.

I slutningen af tørringsfasen bliver pallerne med pejsebrænde overdækket med presenninger. Herved opnår vi den bedste tørring af brændet. Under den lange tørringsproces begynder brændet, at miste sit friske udseende. Brændet bliver mere mørkt/gråt at se på, og får et mere rustikt udseende. Denne tørringsproces giver en meget ensformig og miljøvenlig tørring, men brændets fugtighed vil altid stabiliser sig efter årstidens luftfugtighed. I de tilfælde, hvor det har regnet under leveringen, kan de øverste lag af pallen være overfladiske våde. Eventuelt overfladisk fugt forsvinder dog hurtigt, hvis brændet ligger en halv dag indendørs evt. foran din pejs.

Hvis du ønsker noget brænde der ser nyt ud, men skal være tørt. Kan et alternativt være ovntørret pejsebrænde fra os.

Køb dit brænde med omhu

Der sælges i Danmark rigtig meget "lufttøret " pejsebrænde, hvor leverandøren bare oplyser at pejsebrændet blot skal stå i ca. 2-4 uger før det er klar til brug.
Her skal man som kunde passe på, da det ofte er udtryk for at leverandøren levere dig noget pejsebrænde som i værste fald kun er nogle uger gammelt.

Du skal bare vide, at man ikke kan lufttørre pejsebrænde - klar til brug - på bare 2 til 4 uger og specielt ikke i efterårs og vinterperioden.
På denne årstid vil pejsebrændets fuftighed nemlig stabilisere sig efter luftens relative luftfugtighed og da alle ved at det på denne årstid normalt er meget koldt/regnfuldt/fugtig/tåget kan en tørring på ingen måde finde sted - tværtimod.
  Kalkuler derfor med at sådan pejsebrænde først vil blive brugbart til næste sæson. Og så lige en væsenlig ting mere. Hvis du er så uheldig at købe sådan noget brænde der først bliver tjenligt til næste sæson - så vil dit pejsebrænde svinde ind med op til 12% under forårs/sommertørringen. Med andre ord - du har købt noget rigtigt dyrt brænde.
Viste du, at hvis du fyre med fugtigt pejsebrænde kan det forurene naturen lige så meget, som 10 store lastbiler gør det.

Tags på produkter

Andre har givet produktet disse tags:

Brug mellemrum til at adskille tags. Brug apostroffer (') til flere ord i ét tag.

Block loaded