Eg - Pejsebrænde i XL brændetårn - 45 cm

Lagerstatus: På lager

Pris: 2.345,00 kr

Specialpris: 2.295,00 kr

 • Køb 2 for 2.195,00 kr pr. stk. og spar 200 kr.
 • Køb 3 for 2.145,00 kr pr. stk. og spar 450 kr.
ELLER

Hurtigt overblik

Herregårdsbrænde - Brændetårn med ca. 2 m3 tæt stablet pejsebrænde af eg. Brændet har været kløvet, og stået til tørre i 2 år. Brændet er klart til brug ved levering. Brændestykkerne måler 45 cm og er bl.a. velegnet til store pejseindsatser.

Egebrænde i 45 cm er bl.a. velegnet til brændekedler

Flere Visninger

 • På Sjælland leveres pejsebrændet med lastbil, som medbringer gaffeltruck
 • Egebrænde i lange stykker

Detaljer

Herregårdsbrænde - Stor palle med ca. 2 m³ tæt stablet pejsebrænde - Eg

Køb egebrænde i solide 45 cm brændestykker ! De lange brændestykker er særligt velegnede til store bålsteder, store pejseindsatser, masseovne og brændekedler.

Vores langtidstørret egebrænde har stået til tørre i 2 år og er godt tørt. Brændet er blevet opbevaret overdækket i lange rækker på vores pladser, så vinden har kunnet trække træsafterne ordentligt ud af træet. Eg er en hård træsort, der kræver lang tørretid. Med egebrænde er det slet ikke godt nok med 3-4 måneders tørretid. Der skal meget mere til før egebrænde er ordentligt fyringsklart. Pallerne leveres ikke overdækket, så nogen overfladisk fugt må forventes, hvis det f.eks har regnet under leveringen.

Pallen er fremstillet med ekstra brænde, så der er taget højde for tørresvind. Du skal regne med nylavet pejsebrænde vil svinde ind ca. 10-15 % under tørringen. Super pris på godt tørt egebrænde !

På Sjælland, Fyn og i Jylland leveres brændet med lastbil, der medbringer gaffeltruck uden ekstra omkostninger for dig. Vores medbragte gaffeltruck gør det nemt at kører pallerne ind i f.eks. din lade eller carport. Priserne er inkl. levering.

PS: Bemærk størrelsen af brændetårnet. Varme-expressen.dk har altid attraktive priser på godt pejsebrænde.

 • Indholdet er fremstillet af ca. 3 skovrummeter træstammer med fastmassefaktor 0,54.
 • Pejsebrændet er langtidstørret og klar til brug.
 • Brændelængde: ca. 45 cm.
 • Pallen måler udvendigt: B120 x L94 x H200 cm.
 • Fri levering overalt i Danmark - undtagen ikke brofaste øer.

Kort beskrivelse af Eg.

 • Eg er en hård træsort med tyk bark.
 • Eg er svær at tænde op i - optændingsbrænde og lidt brænde fra andre træsorter er nødvendigt.
 • Eg brænder optimalt med normalt træk - er velegnet til alle typer brændeovne / Kedler.
 • Du får den bedste forbrænding af eg ved at bruge birk sammen med egen.
 • Eg brænder kun optimalt med megen træk - er velegnet til fyrring i ældre brændeovne / Kedler hvor trækket er svært at justere nøjagtigt.
 • Eg er ikke velegnet til åbne pejse, da det har svært ved at brænde. ( Køb kun Birk ).
 • Eg er ikke velegnet til udendørs bålplads ( Køb Birk eller Rødel ).
 • Eg er velegnet til langtidsfyrring.

Hvad betyder langtidstørret brænde

Når vi sælger langtidstørret brænde betyder det, at vi bruger samme metode, som man altid har brugt til at tørre brænde på. Vi bruger naturens kræfter til at tørre brændet med. Ved at bruge solens og vindens kræfter til at tørre brændet med, får man et miljøvenlig produkt. Brændet står til tørring på vores lagerpladser i ca. 1 år , før træsaften er ude af træet. Nogle træsorter som bøg, eg eller ask står til tørring noget længere før træsaften er ude af træet og er klar til brug.

I slutningen af tørringsfasen bliver pallerne med pejsebrænde overdækket med presenninger. Herved opnår vi den bedste tørring af brændet. Under den lange tørringsproces begynder brændet, at miste sit friske udseende. Brændet bliver mere mørkt/gråt at se på, og får et mere rustikt udseende.

Du skal også være forberedt på, at der kan forekomme skimmel, sorte pletter og lignende i nogle paller med langtidstørret brænde. Dette er ikke noget, som påvirker brandværdien af brændet, men det kan virke mindre æstetisk attraktivt for nogen. Køb derfor ovntørret brænde, hvis brændets udseende og duft er af afgørende betydning for dig.

Tørringsproces giver en meget ensformig og miljøvenlig tørring, men brændets fugtighed vil altid stabiliser sig efter årstidens luftfugtighed. I de tilfælde, hvor det har regnet under leveringen, kan de øverste lag brænde af pallen være overfladiske våde. Eventuelt overfladisk fugt forsvinder dog hurtigt, hvis brændet ligger en halv dag indendørs evt. varmt foran din pejs.

Hvis du ønsker noget brænde der ser nyt ud, men skal være gennemtørt. Kan et alternativt være ovntørret pejsebrænde fra os.

Tags på produkter

Andre har givet produktet disse tags:

Brug mellemrum til at adskille tags. Brug apostroffer (') til flere ord i ét tag.

Block loaded