Bøg - Pejsebrænde i brændetårn - XL

Lagerstatus: Udsolgt

2.599,00 kr
 • Køb 2 for 2.499,00 kr pr. stk. og spar 200 kr.
 • Køb 3 for 2.449,00 kr pr. stk. og spar 450 kr.

Hurtigt overblik

KLAR TIL BRUG ! Brændetårn med ca. 2 m3 tæt stablet pejsebrænde af svensk bøg. Brændet har langtidstørret i ca. 2 år og er klar til brug ved levering. Bøg er en hård træsort med lang brandtid og gode gløder. Optændingsbrænde anbefales til optænding.

Pejsebrænde af bøg stablet i brændetårn

Flere Visninger

 • Levering af pejsebrænde med gaffeltruck
 • Besøg vores fabrik i Letland
 • Bøgebrænde stablet tæt på palle
 • Bøg er en hård træsort med gode gløde og lang brandtid. God at blande med lettere træsorter, som er lettere at tænde op med

Detaljer

Stor palle med ca. 2 m³ tæt stablet bøgebrænde

Lækkert pejsebrænde af svensk bøg ! Vores langtidstørret bøgebrænde har stået til tørre i ca. 2 år, og det er klar til brug ved levering. Brændet har stået overdækket i lange rækker på vores pladser, så vinden har kunnet trække træsafterne ordentligt ud af træet. Bøg er en tæt træsort, der kræver lang tørretid. Det er slet ikke nok med 3-4 måneder tørring. Der skal meget mere til før bøgebrænde er ordentligt fyringsklart. Træet er også vinterskovet, så brændet er godt gennemtørt.

Vores langtidstørret pejsebrænde leveres ikke overdækket, så nogen overfladisk fugt må forventes, hvis det f.eks har regnet under leveringen.

Pallen er fremstillet med ekstra brænde i toppen, så der er taget højde for tørresvind. Du skal regne med, at der typisk vil være 10-15 % tørringssvind, hvis du køber nylavet brænde. Prisen er inkl. levering. Super pris på langtidstørret pejsebrænde af bøg !

På Sjælland, Fyn og i Jylland leveres dit brænde med lastbil, der medbringer gaffeltruck uden ekstra omkostninger for dig. Vores medbragte gaffeltruck gør det nemt at kører pallerne ind i f.eks. din lade eller carport. Priserne er inkl. levering.

Vælg også mellem: Eg, Rødel, Ask, Birk og Blandet Løv.

PS: Bemærk størrelsen af brændetårnet. Varme-expressen.dk har altid attraktive priser på brænde.

 • Indholdet er fremstillet af ca. 3 skovrummeter træstammer med fastmassefaktor 0,54.
 • Pejsebrændet er langtidstørret og klar til brug.
 • Brændelængde: ca. 29 cm.
 • Pallen måler udvendigt: B120 x L94 x H200 cm.
 • Fri levering overalt i Danmark - undtagen ikke brofaste øer.

Kort beskrivelse af Bøg.

 • Bøg er er en hård træsort med tynd bark.
 • Bøg kan være svær at tænde op i - lidt optændingsbrænde anbefales.
 • Du får den bedste forbrænding af Bøg ved at bruge birk sammen med Bøg.
 • Bøg brænder optimalt med megen træk - er velegnet til fyrring i kedler og lidt ældre brændeovne. I nye/moderne brændeovne er det en fordel at bruge Birk eller Ask.
 • Bøg er ikke til åben pejs, har svært ved at brænde. ( Køb kun Birk ).
 • Bøg er ikke velegnet til udendørs bålplads ( Køb Birk eller Rødel ).
 • Bøg er velegnet til langtidsfyrring

Hvad betyder langtidstørret brænde

Når vi sælger langtidstørret pejsebrænde betyder det, at vi bruger samme metode, som man altid har brugt til at tørre brænde på. Vi bruger naturens kræfter til at tørre brændet med. Ved at bruge solens og vindens kræfter til at tørre brændet med, får man et miljøvenlig produkt. Brændet står til tørring på vores lagerpladser i ca. 1 år , før træsaften er ude af træet. Nogle træsorter som bøg, eg eller ask står til tørring noget længere før træsaften er ude af træet og er klar til brug.

I slutningen af tørringsfasen bliver pallerne med pejsebrænde overdækket med presenninger. Herved opnår vi den bedste tørring af brændet. Under den lange tørringsproces begynder brændet, at miste sit friske udseende. Brændet bliver mere mørkt/gråt at se på, og får et mere rustikt udseende.

Du skal være forberedt på, at der kan forekomme mindre områder med skimmel, sorte pletter og lignende i nogle paller med langtidstørret brænde. Dette er ikke noget, som påvirker brandværdien af brændet, men det kan virke mindre æstetisk attraktivt for nogen. Køb derfor ovntørret brænde, hvis brændets udseende og duft er af afgørende betydning for dig.

Tørringsprocessen giver en meget ensformig og miljøvenlig tørring, men brændets fugtighed vil altid stabiliser sig efter årstidens luftfugtighed. I de tilfælde, hvor det har regnet under leveringen, kan de øverste lag af pallen være overfladiske våde. Eventuelt overfladisk fugt forsvinder dog hurtigt, når brændet har ligget en halv dag indendørs evt. foran din pejs.

Ønsker du noget pejsebrænde, der ser helt nyt ud, men samtidigt skal være knastørt. Da kan vores ovntørret pejsebrænde være et rigtig godt alternativ.

Køb dit brænde med omhu

Der sælges i Danmark rigtig meget "lufttøret " pejsebrænde, hvor leverandøren bare oplyser at pejsebrændet blot skal stå i ca. 2-4 uger før det er klar til brug.
Her skal man som kunde passe på, da det ofte er udtryk for at leverandøren levere dig noget pejsebrænde som i værste fald kun er nogle uger gammelt.

Du skal bare vide, at man ikke kan lufttørre pejsebrænde - klar til brug - på bare 2 til 4 uger og specielt ikke i efterårs og vinterperioden.
På denne årstid vil pejsebrændets fuftighed nemlig stabilisere sig efter luftens relative luftfugtighed og da alle ved at det på denne årstid normalt er meget koldt/regnfuldt/fugtig/tåget kan en tørring på ingen måde finde sted - tværtimod.
  Kalkuler derfor med at sådan pejsebrænde først vil blive brugbart til næste sæson. Og så lige en væsenlig ting mere. Hvis du er så uheldig at købe sådan noget brænde der først bliver tjenligt til næste sæson - så vil dit pejsebrænde svinde ind med op til 12% under forårs/sommertørringen. Med andre ord - du har købt noget rigtigt dyrt brænde.
Vidste du, at hvis du fyre med fugtigt pejsebrænde kan det forurene naturen lige så meget, som 10 store lastbiler gør det.

Tags på produkter

Andre har givet produktet disse tags:

Brug mellemrum til at adskille tags. Brug apostroffer (') til flere ord i ét tag.

Block loaded