Ask - Pejsebrænde i brændetårn - XL

Lagerstatus: Udsolgt

2.495,00 kr
 • Køb 2 for 2.395,00 kr pr. stk. og spar 200 kr.
 • Køb 3 for 2.345,00 kr pr. stk. og spar 450 kr.

Hurtigt overblik

KLAR TIL BRUG ! Stort brændetårn med langtidstørret pejsebrænde af ask. Pallen indeholder ca. 2 m3 tæt håndstablet brænde, som har været kløvet i min. 1 år, og brændet er klart til brug ved levering.  Brændelængden er ca. 29 cm. Ask er en hård træsort, som udemærker sig ved lang brandtid og gode gløder. 

Pejsebrænde i brændetårn - Ask

Flere Visninger

 • Levering af pejsebrænde med gaffeltruck
 • Besøg vores fabrik i Letland
 • Levering - pejsebrænde
 • Pejsebrænde - Ask
 • Pejsebrænde i brændetårn - Ask
 • Askebrænde

Detaljer

Stor palle med ca. 2 m³ tæt stablet brænde - Ask

Indholdet er fremstillet af ca. 3 skovrummeter træstammer med fastmassefaktor 0,54.
Brændet er langtidstørret og klar til brug.
Brændelængde: ca. 29 cm.
Pallen måler udvendigt:B120 x L94 x H200 cm.
Fri levering overalt i Danmark - undtagen ikke brofaste øer.

Brændet er kløvet i større stykker end vores standart brænde på 25 cm. Derfor er vores xl paller til kunden som ønsker længer stykker og brænde som generalt er kløvet i grovere/større stykker. Er velegnet til store brændeovne med godt træk. Ønskr du fint kløvet brænde - så er vores standart på 25 cm et bedre valg.

På Sjælland, Fyn og i Jylland leveres brændet med lastbil, der medbringer gaffeltruck uden ekstra omkostninger for dig. Vores medbragte gaffeltruck gør det nemt at kører pallerne ind i f.eks. din lade eller carport.

PS: Bemærk størrelsen af brændetårnet. Du får lidt mere pejsebrænde for pengene hos Varme-expressen.dk

Kort beskrivelse af Ask.

 • Ask er en hård træsort med tynd bark
 • Ask er middel svær at tænde op i - lidt optændingsbrænde anbefales.
 • Ask brænder optimalt med normalt træk - er velegnet til alle typer brændeovne / Kedler.
 • Ask kan bruges til åben pejs, men er ikke optimal. ( Birk er bedst til pejs ).
 • Ask kan bruges til udendørs bålplads, men er ikke optimal. ( bedst er Birk eller Rødel ).
 • Ask er velegnet til langtidsfyrring.

Hvad betyder langtidstørret brænde

Når vi sælger langtidstørret pejsebrænde betyder det, at vi bruger samme metode, som man altid har brugt til at tørre brænde på. Vi bruger naturens kræfter til at tørre brændet med. Ved at bruge solens og vindens kræfter til at tørre brændet med, får man et miljøvenlig produkt. Brændet står til tørring på vores lagerpladser i ca. 1 år , før træsaften er ude af træet. Nogle træsorter som bøg, eg eller ask står til tørring noget længere før træsaften er ude af træet og er klar til brug.

I slutningen af tørringsfasen bliver pallerne med pejsebrænde overdækket med presenninger. Herved opnår vi den bedste tørring af brændet. Under den lange tørringsproces begynder brændet, at miste sit friske udseende. Brændet bliver mere mørkt/gråt at se på, og får et mere rustikt udseende.

Du skal være forberedt på, at der kan forekomme mindre områder med skimmel, sorte pletter og lignende i paller med langtidstørret brænde. Dette er ikke noget, som påvirker brandværdien af brændet, men det kan virke mindre æstetisk attraktivt for nogen. Køb derfor ovntørret brænde, hvis brændets udseende og duft er af afgørende betydning for dig.

Tørringsproces giver en meget ensformig og miljøvenlig tørring, men brændets fugtighed vil altid stabiliser sig efter årstidens luftfugtighed. I de tilfælde, hvor det har regnet under leveringen, kan de øverste lag brænde af pallen være overfladisk våde. Eventuelt overfladisk fugt forsvinder dog hurtigt, hvis brændet ligger en halv dag indendørs evt. foran din pejs.

Hvis du ønsker noget brænde der ser nyt ud, men skal være gennemtørt. Kan et alternativt være ovntørret pejsebrænde fra os.

Køb dit brænde med omhu

Der sælges i Danmark rigtig meget "lufttøret " pejsebrænde, hvor leverandøren bare oplyser at pejsebrændet blot skal stå i ca. 2-4 uger før det er klar til brug.
Her skal man som kunde passe på, da det ofte er udtryk for at leverandøren levere dig noget pejsebrænde som i værste fald kun er nogle uger gammelt.

Du skal bare vide, at man ikke kan lufttørre pejsebrænde - klar til brug - på bare 2 til 4 uger og specielt ikke i efterårs og vinterperioden.
På denne årstid vil pejsebrændets fuftighed nemlig stabilisere sig efter luftens relative luftfugtighed og da alle ved at det på denne årstid normalt er meget koldt/regnfuldt/fugtig/tåget kan en tørring på ingen måde finde sted - tværtimod.
  Kalkuler derfor med at sådan pejsebrænde først vil blive brugbart til næste sæson. Og så lige en væsenlig ting mere. Hvis du er så uheldig at købe sådan noget brænde der først bliver tjenligt til næste sæson - så vil dit pejsebrænde svinde ind med op til 12% under forårs/sommertørringen. Med andre ord - du har købt noget rigtigt dyrt brænde.
Viste du, at hvis du fyre med fugtigt pejsebrænde kan det forurene naturen lige så meget, som 10 store lastbiler gør det.

Tags på produkter

Andre har givet produktet disse tags:

Brug mellemrum til at adskille tags. Brug apostroffer (') til flere ord i ét tag.

Block loaded