Ask - Pejsebrænde i brændetårn.

Lagerstatus: På lager

2.295,00 kr
 • Køb 2 for 2.195,00 kr pr. stk. og spar 200 kr.
 • Køb 3 for 2.145,00 kr pr. stk. og spar 450 kr.
ELLER

Hurtigt overblik

KLAR TIL BRUG ! Brændetårn med langtidstørret pejsebrænde af ask. Pallen indeholder ca. 1,85 m3 tæt håndstablet brænde, som har været kløvet i min. 1 år, og brændet er klart til brug ved levering. Brændelængden er ca. 25 cm. 

Brændetårn med 1,85 m3 pejsebrænde af ask

Flere Visninger

 • Levering af pejsebrænde med gaffeltruck
 • Levering - pejsebrænde
 • Pejsebrænde - Ask
 • Pejsebrænde i brændetårn - Ask
 • Askebrænde giver gode gløder og har lang brandtid

Detaljer

Brændetårn med ca. 1,85 m³ tæt stablet brænde - Ask

Askebrænde i 25 cm er velegnet til mange moderne brændeovn med mindre kammer. Det er vigtigt ikke at fylde sin brændeovn helt, hvis du skal have en ordentlig forbrænding. Brug derfor brændestykker der passer til din ovn. Det er generelt bedre at bruge to mindre stykke brænde end en enkelt stor brændeknude.

Pallerne leveres ikke overdækket modsat vores ovntørret brænde, så nogen overfladisk fugt må forventes, hvis det f.eks har regnet i forbindelse med leveringen. Særligt toppen af pallen kan virke våd. Evt. overfladisk fugt forsvinder dog hurtig, når brændet kommer indenfor.

På Sjælland leveres brændet med vores lastbiler, der medbringer gaffeltruck uden ekstra omkostninger for dig. Vores medbragte gaffeltruck gør det nemt at kører pallerne ind i f.eks. din lade eller carport. Priserne er inkl. levering.

Detaljer.

 • Indholdet er fremstillet af ca. 2,8 skovrummeter træstammer med fastmassefaktor 0,54.
 • Brændet er langtidstørret og klar til brug.
 • Brændelængde: ca. 25 cm.
 • Pallen måler udvendigt:B120 x L80 x H200 cm.
 • Fri levering overalt i Danmark - undtagen ikke brofaste øer.

Kort beskrivelse af Ask.

 • Ask er en hård træsort med tynd bark
 • Ask er middel svær at tænde op i - lidt optændingsbrænde anbefales.
 • Ask brænder optimalt med normalt træk - er velegnet til alle typer brændeovne / Kedler.
 • Ask kan bruges til åben pejs, men er ikke optimal. ( Birk er bedst til pejs ).
 • Ask kan bruges til udendørs bålplads, men er ikke optimal. ( bedst er Birk eller Rødel ).
 • Ask er velegnet til langtidsfyrring.

Hvad betyder langtidstørret brænde

Når vi sælger langtidstørret pejsebrænde betyder det, at vi bruger samme metode, som man altid har brugt til at tørre brænde på. Vi bruger naturens kræfter til at tørre brændet med. Ved at bruge solens og vindens kræfter til at tørre brændet med, får man et miljøvenlig produkt. Brændet står til tørring på vores lagerpladser i ca. 1 år , før træsaften er ude af træet. Nogle træsorter som bøg, eg eller ask står til tørring noget længere før træsaften er ude af træet og er klar til brug.

I slutningen af tørringsfasen bliver pallerne med pejsebrænde overdækket med presenninger. Herved opnår vi den bedste tørring af brændet. Under den lange tørringsproces begynder brændet, at miste sit friske udseende. Brændet bliver mere mørkt/gråt at se på, og får et mere rustikt udseende.

Du skal være forberedt på, at der kan forekomme mindre områder med skimmel, sorte pletter og lignende i nogle paller med langtidstørret brænde. Dette er ikke noget, som påvirker brandværdien af brændet, men det kan virke mindre æstetisk attraktivt for nogen. Køb derfor ovntørret brænde, hvis brændets udseende og duft er af afgørende betydning for dig.

Tørringsproces giver en meget ensformig og miljøvenlig tørring, men brændets fugtighed vil altid stabiliser sig efter årstidens luftfugtighed. I de tilfælde, hvor det har regnet under leveringen, kan de øverste lag brænde af pallen være overfladisk våde. Eventuelt overfladisk fugt forsvinder dog hurtigt, hvis brændet ligger en halv dag indendørs evt. foran din pejs.

Hvis du ønsker noget brænde der ser nyt ud, men skal være gennemtørt. Kan et alternativt være ovntørret pejsebrænde fra os.

Køb dit brænde med omhu

Der sælges i Danmark rigtig meget "lufttøret " pejsebrænde, hvor leverandøren bare oplyser at pejsebrændet blot skal stå i ca. 2-4 uger før det er klar til brug.
Her skal man som kunde passe på, da det ofte er udtryk for at leverandøren levere dig noget pejsebrænde som i værste fald kun er nogle uger gammelt.

Du skal bare vide, at man ikke kan lufttørre pejsebrænde - klar til brug - på bare 2 til 4 uger og specielt ikke i efterårs og vinterperioden.
På denne årstid vil pejsebrændets fuftighed nemlig stabilisere sig efter luftens relative luftfugtighed og da alle ved at det på denne årstid normalt er meget koldt/regnfuldt/fugtig/tåget kan en tørring på ingen måde finde sted - tværtimod.
  Kalkuler derfor med at sådan pejsebrænde først vil blive brugbart til næste sæson. Og så lige en væsenlig ting mere. Hvis du er så uheldig at købe sådan noget brænde der først bliver tjenligt til næste sæson - så vil dit pejsebrænde svinde ind med op til 12% under forårs/sommertørringen. Med andre ord - du har købt noget rigtigt dyrt brænde.
Viste du, at hvis du fyre med fugtigt pejsebrænde kan det forurene naturen lige så meget, som 10 store lastbiler gør det.

Tags på produkter

Andre har givet produktet disse tags:

Brug mellemrum til at adskille tags. Brug apostroffer (') til flere ord i ét tag.

Block loaded