Eg - Ovntørret Pejsebrænde

Lagerstatus: På lager

2.499,00 kr
 • Køb 2 for 2.449,00 kr pr. stk. og spar 100 kr.
 • Køb 3 for 2.399,00 kr pr. stk. og spar 300 kr.
ELLER

Hurtigt overblik

Brændetårn med ca. 1,85 m3 ovntørret brænde af eg med lav fugtighed og lang brændetid. Eg høre sammen med bøg til de hårdeste træsorter i de danske skove og har altid været flittigt brugt i de danske brændeovne. Det kan dog være lidt besværligt at tænde op i eg, så optændingsbrænde anbefales.

Pejsebrænde - Eg

Flere Visninger

 • Pejsebrænde - Eg
 • På Sjælland leveres pejsebrændet med lastbil, som medbringer gaffeltruck
 • Pejsebrænde - Eg

Detaljer

Ovntørret Brænde af eg - Stor tæt stablet palle med 1,85 m3

Kendetegnende ved egebrænde er den lang brændetid og høj brændeværdi. Eg er en tung træsort, som er velegnet til langtidsfyrring, da der dannes et tykt glødelag efter afbrænding. Det tykke gløde lag er med til at holde brændeovnen varme i lang tid og giver derfor en stabil varmekilde i huset, når det er kold

Egebrænde kan næste bruges i alle brændeovne og brænde kedler, men er ikke velegnet til åbne pejse. 

For at egebrænde brænder optimalt, skal man have meget træk i skorstenen/brændeovnen.

Det er ofte svært at bruge egebrænde i mindre eller nye brændeovne – da disse ovne er bygget til forbrænde lettere træsorter med meget lidt træk. Så hvis du er nybegynder - har en ny brændeovn eller har dårligt træk i din skorsten ville det være en fordel at bruge blandet løv, birk og askebrænde.

Det er ofte svært at bruge egebrænde i mindre eller nye brændeovne – da disse ovne er bygget til lettere træsorter med meget lidt træk. Så hvis du er nybegynder - har en ny brændeovn eller har dårligt træk i din skorsten ville det være en fordel at bruge blandet løv, birk og aske brænde.

En god måde at bruge egebrænde på, er at blande egebrændet med lettere træsorter så som birk og blandet løv. De lettere træsorter sikre en hurtig og miljøvenlig optænding og hæver temperaturen i brændkammeret  sådan at egebrændet brænder optimalt.

Det vil dog altid være en fordel at bruge optændingsbrænde, når du fyrer med egebrænde.

Brændet leveres med lastbil, der medbringer gaffeltruck uden ekstra omkostninger for dig. Vores medbragte gaffeltruck gør det nemt at kører pallerne ind i f.eks. din lade eller carport.

 • Indholdet er fremstillet af ca. 2,85 skovrummeter træstammer med fastmassefaktor 0,54.
 • Pejsebrændet er langtidstørret og klar til brug.
 • Brændelængde: ca. 25 cm.
 • Pallen måler udvendigt: B120 x L80 x H200 cm.
 • Fri levering overalt i Danmark - undtagen ikke brofaste øer.

Kort beskrivelse af Eg.

 • Eg er en hård træsort med tyk bark.
 • Eg er svær at tænde op i - optændingsbrænde og lidt brænde fra andre træsorter er nødvendigt.
 • Eg brænder optimalt med normalt træk - er velegnet til alle typer brændeovne / Kedler.
 • Du får den bedste forbrænding af eg ved at bruge birk sammen med egen.
 • Eg brænder kun optimalt med megen træk - er velegnet til fyrring i ældre brændeovne / Kedler hvor trækket er svært at justere nøjagtigt.
 • Eg er ikke velegnet til åbne pejse, da det har svært ved at brænde. ( Køb kun Birk ).
 • Eg er ikke velegnet til udendørs bålplads ( Køb Birk eller Rødel ).
 • Eg er velegnet til langtidsfyrring.

Køb dit brænde med omhu

Der sælges i Danmark rigtig meget "lufttøret " pejsebrænde, hvor leverandøren bare oplyser at pejsebrændet blot skal stå i ca. 2-4 uger før det er klar til brug.
Her skal man som kunde passe på, da det ofte er udtryk for at leverandøren levere dig noget pejsebrænde som i værste fald kun er nogle uger gammelt.

Du skal bare vide, at man ikke kan lufttørre pejsebrænde - klar til brug - på bare 2 til 4 uger og specielt ikke i efterårs og vinterperioden.
På denne årstid vil pejsebrændets fuftighed nemlig stabilisere sig efter luftens relative luftfugtighed og da alle ved at det på denne årstid normalt er meget koldt/regnfuldt/fugtig/tåget kan en tørring på ingen måde finde sted - tværtimod.
  Kalkuler derfor med at sådan pejsebrænde først vil blive brugbart til næste sæson. Og så lige en væsenlig ting mere. Hvis du er så uheldig at købe sådan noget brænde der først bliver tjenligt til næste sæson - så vil dit pejsebrænde svinde ind med op til 12% under forårs/sommertørringen. Med andre ord - du har købt noget rigtigt dyrt brænde.
Viste du, at hvis du fyre med fugtigt pejsebrænde kan det forurene naturen lige så meget, som 10 store lastbiler gør det.

Tags på produkter

Brug mellemrum til at adskille tags. Brug apostroffer (') til flere ord i ét tag.

Block loaded