Blandet Løv - Ovntørret pejsebrænde

Lagerstatus: På lager

2.265,00 kr
 • Køb 2 for 2.195,00 kr pr. stk. og spar 140 kr.
 • Køb 3 for 2.145,00 kr pr. stk. og spar 360 kr.
ELLER

Hurtigt overblik

Ovntørret pejsebrænde af blandet løv håndstablet tæt i brændetårn. Brændestykkerne måler ca. 25 cm. Brændet er ovntørret til under 18 % fugtighed og klart til brug ved levering. Blandet løv består hovedsageligt af lette træsorterne, som er lette at få ild i.

Pejsebrænde - Blandet løv - Ovntørret

Flere Visninger

 • Levering af pejsebrænde med gaffeltruck
 • Pejsebrænde - Blandet løv
 • Levering af Pejsebrænde

Detaljer

Stor palle med ca. 1,85m3 tæt stablet ovntørret brænde af blandet løv.

Ovntørret brænde ser ikke bare flot ud foran din pejs, men brændets særligt lave fugtighed er også med til at sikre dig den bedste forbrænding i din ovn.

Fugtigt brænde er din ovns værste fjender, og det kan være en kilde til røg og sod. Dette kan i værste fald resultere i en skorstensbrand. Du risikerer også en nedsat ydelse af din ovn på grund af en ikke optimal forbrænding, da du bruger meget energi på at fordampe vandet i brændet. Dette nedsætter temperaturen i din ovns brandkammer, og det medfører at alle røggaserne ikke bliver forbrændt ordentligt. En god forbrænding af røggasserne er den bedste måde at spare penge, fordi 70 % af energien i dit brænde stammer fra røggasser. Samtidigt er ovntørret brænde også nemmere at få ild i på grund af den særligt lave fugtighed af brændet. Det korte af det lange er, at ovntørret brænde udvikler mere varme.

Ovntørret brænde i topkvalitet

Ovntørret pejsebrænde af blandet løv fra Varme-expressen er et eksklusivt produkt til den kræsende bruger, der kun vil have det bedste. I vores tørreovne gennemgår brændet flere cyklusser under høj varme og kraftig luftcirkulation, hvorved træets naturlige tørreproces accelereres kraftigt. Vi har brugt mange år med at eksperimentere med den optimale timing af de forskellige stadier i tørringsprocessen, så brændet kan blive ordentligt gennemtørt, og det ikke bare er ovntørret overfladisk.

Brænde er ikke bare brænde

Brændetårnet bliver overtrukket med plastikhætter umiddelbart efter, at det har været igennem vores tørreproces, så det helt undgår at blive påvirket af vejr og vind. Pejsebrænde med en meget lav fugtighed kan nemlig nemt suge fugt fra omgivelserne. Brænde er ikke bare brænde. Hos Varme-expressen ved vi, hvad kvalitetsbrænde er.

 • Indholdet er fremstillet af ca. 2,85 skovrummeter træstammer med fastmassefaktor 0,54.
 • Pejsebrændet er Ovntørret helt til under 18%.
 • Palle leveres overdækket med plastic hætte.
 • Brændelængde: ca. 25 cm.
 • Pallen måler udvendigt: B118 x L80 x H200.
 • Fri levering overalt i Danmark - undtagen ikke brofaste øer.

Kort beskrivelse af Blandet Løv.

 • Blandet løvtræ består hovedsageligt af lette træsorter, som er lette at tænde op i.
 • Blandet løvtræ brænder optimalt med meget lidt træk - er velegnet til masseovne/nye brændeovne med høj virkningsgrad.
 • Blandet løvtræ er velegnet til åben pejs og udendørs bålplads ( til pejs er birk bedst ) .
 • Blandet løvtræ er velegnet til dem som bl.a.har behov for hyggefyring og ønsker at betale så lidt som muligt.

Mere om ovntørret brænde:

Ved at ovntørre pejsebrænde får du et produkt, der er tørt og ser meget dekrotivt ud. Brændet ser nyt ud, men er tørt og dufter dejligt af træ. Den dejlige duft af træ kommer fordi duftsporene ikke forsvinder fra brændet ligesom ved langtidstørret brænde. Under ovntørringen bliver brændet varmebehandlet, det betyder at alle svampespore og insekter går til grunde.

Vores tørreovne på vores fabrik i Letland er blandt de mest moderne, som du kan anskaffe. Tørreovnene er special bygget til at tørre pejsebrænde og er meget miljøvenlig, da vi genanvender en stor del af varmen fra tørringen. Derved bruger vi så lidt energi som muligt til at fremstille ovntørret brænde.

Vi bruger også kun biomasse til opvarmning, når vi ovntørrer brænde. Biomassen er et restprodukt fra vores produktion af pejsebrænde. I forbindelsen med fremstillingen af pejsebrænde frasortere vi en stor del knuder og træ med råd. Vi sikre ved at bruge restprodukter fra produktionen af brænde, at vi udnytter alt træet, som bliver fældet. Herved overbelaster vi ikke unødigt vort miljø, da biomasse er et Co2 neutralt brændsel. Strømmen vi bruger i vores produktion stammer for det meste fra vandkraft, fra de mange floder i Letland.

Vi sikre ved at bruge biomasse og strøm fra vandkraft, at ovntørret pejsebrænde fra Varme-expressen.dk er så miljøvenligt som muligt.

.

Tags på produkter

Andre har givet produktet disse tags:

Brug mellemrum til at adskille tags. Brug apostroffer (') til flere ord i ét tag.

Block loaded