Birk - Pejsebrænde i brændetårn.

Lagerstatus: På lager

2.195,00 kr
 • Køb 2 for 2.095,00 kr pr. stk. og spar 200 kr.
 • Køb 3 for 2.045,00 kr pr. stk. og spar 450 kr.
ELLER

Hurtigt overblik

Klar Til Brug! Langtidstørret pejsebrænde af birk stablet tæt i brændetårn. Brændet er klart til brug ved levering. Ingen ekstra tørring er nødvendig. Pallen indeholde ca. 1,85 m3 tørt brænde. Længden af brændestykkerne er 25 cm. Birk er en middelhård træsort, der er nem at tænde op i.

Pejsebrænde af birk i 25 cm er velegnet til mindre brændeovne

Flere Visninger

 • Levering af pejsebrænde med gaffeltruck
 • Birkebrændes bark er meget velegnet til optænding
 • På Sjælland leveres pallerne med lastbil, der medbringer gaffeltruck
 • Pejsebrænde birk
 • Birkebrænde har et flot udseende

Detaljer

Brændetårn med ca. 1,85 m³ tæt stablet birkebrænde

Køb langtidstørret birkebrænde ! Birkebrænde i 25 cm er velegnet til mange moderne brændeovn med mindre kammer, da det er vigtigt ikke at fylde sin brændeovn helt, hvis du skal have en ordentlig forbrænding. Alle røggasserne vil typisk ikke at blive brændt ordentligt af, hvis du "pakker" din ovn helt. En god forbrænding kræve både høj varme og god blanding af røggasserne og den tilførte luft. Brug derfor brændestykker, der passer til din ovn, så flammerne har plads til at udvikle sig.

Vores langtidstørret pejsebrænde af birk har stået til tørre minimum i 1 år, og det er klar til brug ved levering. Brændet har stået overdækket i lange rækker på vores pladser, så vinden har kunnet trække træsafterne ordentligt ud af træet. Træet er også vinterskovet, så brændet er tørt.

Birk er fantastisk allround pejsebrænde, og det er velegnet til de fleste moderne brændeovne. Birk er en middelhård træsort, så du får en god brandtid og gode gløde. Samtidigt er birkebrænde nemt at tænde op i, da den olieholdige bark fænger nemt. Du får hurtigt gang i din pejs igen ved at smide et stykke birkebrænde ind i gløderne med barken nedaf.

Hvorfor er Birkebark naturens perfekte optændings materiel:

Birkebark har man lige siden stenalderen brugt til optænding, fordi barken indeholder store mængder naturlige brandbare olier og barkens ydersiden minder om papir. Barkens store indhold af naturlige olier gør, at barken kan løsne sig fra vedet under tørring. Det er specielt de steder hvor barken indeholder de største mængder naturlige olier.  Gem derfor barke til optænding – du får ikke noget bedre til at tænd op med.

Træet er Baltisk birk. Baltisk birk udemærker sig ved, at det er lidt hårdere end dansk birk på grund af den kortere vækstsæsson i Baltikum.

Pallen er fremstillet med ekstra brænde i toppen, så der er taget højde for tørresvind. Nylavet brænde vil typisk svinde ind med 10-15% efterhånden som fugtigheden forsvinder.

På Sjælland leveres brændet med lastbil, der medbringer gaffeltruck uden ekstra omkostninger for dig. Vores medbragte gaffeltruck gør det nemt at kører pallerne ind i f.eks. din lade eller carport. I resten af Danmark leveres dit brænde med vognmand, som hovedregel til din kantsten.

 • Indholdet er fremstillet af ca. 2,85 skovrummeter træstammer med fastmassefaktor 0,54.
 • Pejsebrændet er langtidstørret og klar til brug.
 • Brændelængde: ca. 25 cm.
 • Pallen måler udvendigt:B120 x L80 x H200 cm.
 • Fri levering overalt i Danmark - undtagen ikke brofaste øer.

Kort beskrivelse af Birk

 • Birk er en middelhård træsort med smuk dekrotiv hvid bark - minder i hårhed om "ungbøg".
 • Birk er særdeles let at tænde op i.
 • Brænder optimalt med meget lidt træk - er velegnet til masseovne/brændeovne med høj virkningsgrad.
 • Er den træsort der er mest velegnet til åben pejs og udendørs bålplads .
 • Birk er velegnet til langtidsfyrring.

Hvad betyder langtidstørret brænde

Når vi sælger langtidstørret pejsebrænde betyder det, at vi bruger samme metode, som man altid har brugt til at tørre brænde på. Vi bruger naturens kræfter til at tørre brændet med. Ved at bruge solens og vindens kræfter til at tørre brændet med, får man et miljøvenlig produkt. Brændet står til tørring på vores lagerpladser i ca. 1 år , før træsaften er ude af træet. Nogle træsorter som bøg, eg eller ask står til tørring noget længere før træsaften er ude af træet og er klar til brug.

I slutningen af tørringsfasen bliver pallerne med pejsebrænde overdækket med presenninger. Herved opnår vi den bedste tørring af brændet. Under den lange tørringsproces begynder brændet, at miste sit friske udseende. Brændet bliver mere mørkt/gråt at se på, og får et mere rustikt udseende.

Udseendet på langtidstørret birke brænde kan svinge åre fra år. Da birke træ er en træsort uden beskyttende træsyre og hvor træsaft har et højt indhold af sukker.

Vil disse to ting gør , at udseendet på birke brænde er let påvirkelig af vejret. Der er stor forskel på ,hvornår du køber brænde – brændet er altid pænest om sommeren. Her vil brændet have et minimal indhold af skimmel fordi luften er varm og tørt:

Men når efteråret/vinteren kommer. Vil luftfugtigheden stige markant, fordi det regner næsten hele tiden.Det fugtige vejr om efteråret / vinteren er den perfekte grobund

for svampe og skimmel. Det ses ofte, at birke brænde kan blive angrebet af skimmel på denne årstid, specielt hvis vinteren er våd og varm. Det er ofte enderne påbrændestykket og den midterste stak i pallen, hvor der er dårlig luftcirkulation som kan blive angrebet.

Du skal derfor være forberedt på, at der kan forekomme områder med skimmel, sorte pletter og lignende i nogle paller med langtidstørret brænde. Dette er ikke noget, som påvirker brandværdien af brændet, men det kan virke mindre æstetisk attraktivt for nogen.

Det er helt naturlig , at brænde indeholder svampe spor – bakken på træet er fuld af millioner forskellige spore og vil hvis vejret er rigtigt kan sporene udvikle sig.

Men sådan er det , når naturen tørre dit brænde.

Køb derfor ovntørret brænde, hvis brændets udseende og duft er afgørende for dig.

Tørringsproces giver en meget ensformig og miljøvenlig tørring, men brændets fugtighed vil altid stabiliser sig efter årstidens luftfugtighed. I de tilfælde, hvor det har regnet under leveringen, kan de øverste lag af pallen være overfladiske våde. Den overfladiske fugt forsvinder dog hurtigt, når brændet har ligget en halv dag indendørs evt. varmt foran din pejs.

Hvis du ønsker noget brænde der ser nyt ud, men skal være tørt. Kan et alternativt være ovntørret pejsebrænde fra os.

Køb dit brænde med omhu

Der sælges i Danmark rigtig meget "lufttøret " pejsebrænde, hvor leverandøren bare oplyser at pejsebrændet blot skal stå i ca. 2-4 uger før det er klar til brug.
Her skal man som kunde passe på, da det ofte er udtryk for at leverandøren levere dig noget pejsebrænde som i værste fald kun er nogle uger gammelt.

Du skal bare vide, at man ikke kan lufttørre pejsebrænde - klar til brug - på bare 2 til 4 uger og specielt ikke i efterårs og vinterperioden.
På denne årstid vil pejsebrændets fuftighed nemlig stabilisere sig efter luftens relative luftfugtighed og da alle ved at det på denne årstid normalt er meget koldt/regnfuldt/fugtig/tåget kan en tørring på ingen måde finde sted - tværtimod.
  Kalkuler derfor med at sådan pejsebrænde først vil blive brugbart til næste sæson. Og så lige en væsenlig ting mere. Hvis du er så uheldig at købe sådan noget brænde der først bliver tjenligt til næste sæson - så vil dit pejsebrænde svinde ind med op til 12% under forårs/sommertørringen. Med andre ord - du har købt noget rigtigt dyrt brænde.
Viste du, at hvis du fyre med fugtigt pejsebrænde kan det forurene naturen lige så meget, som 10 store lastbiler gør det.

Tags på produkter

Andre har givet produktet disse tags:

Brug mellemrum til at adskille tags. Brug apostroffer (') til flere ord i ét tag.

Block loaded