Avnbøg - Ovntørret Brænde

På lager
Varenummer
63129
Bedømmelse:
71% of 100
4.095,00 kr.
  • Køb 2 for 3.995,00 kr. pr styk og spar 2%
  • Køb 3 for 3.945,00 kr. pr styk og spar 4%
  • Køb 6 for 3.895,00 kr. pr styk og spar 5%

Brændetårn tæt stablet brænde af Avnbøg. Brændet er ovntørret og er klar til brug ved levering. Avnbøg er en meget hård træsort med lang brandtid og gode gløder. Vi anbefaler at man bruger lette træsorter sammen med Avnbøg.

Ovntørret avnbøg stablet i brændetårn 

Ekslusivt ovntørret brænde af avnbøg til brændekenderen. Avnbøg er en meget langsomt voksende og hårdfør træsort, som interessant nok er I familie med bl.a. birk og hassel og er vores hårdeste træsort. Det er absolut ikke den nemmeste træsort at bruge og kræver godt kendskab til din brændeovn før, at man kan bruge avnbøg ordentligt.

Du får til gengæld en lang brandtid og rigtig gode gløder. Avnbøg har den højeste mængde energi pr kubikmeter af alle træsorter. Derfor er avnbøg velegnet til langtidsfyring. Ydermere har avnbøg en ren og tynd bark, så den efterlader lidt aske.

Vi anbefaler at kombinere avnbøg med lettere træsorter for at få rigtig glæde af træsorten. Den kan være svær at tænde op i, hvis du udelukkende bruger avnbøg. Pallen indeholder ca. 8 % lettere træsorter, som er velegnet til optænding. Typisk anbefaler vi først at fyre med avnbøg, når din ovn er rigtig varm, og du har fået etableret et godt glødelag i bunde af din brændeovn. Husk rigeligt med træk !

Ikke en træsort for begyndere, men tilgengæld får du lang og stabil varme, når først din brændeovn er kommet igang.

Pallen er fremstillet med ekstra brænde i toppen, så der er taget højde for tørresvind. Du skal regne med, at der typisk vil være 10-15 % tørringssvind, hvis du køber nylavet brænde. 

Dit brænde kan leveres i hele Danmark med lastbil, der medbringer gaffeltruck.Den medbragte gaffeltruck gør det nemt at kører pallerne ind i f.eks. din lade eller carport. Priserne er inkl. levering.

Der gives også rabat, hvis denne vare købes sammen med andre slags brænde.

Specifikationer
Brændelængde25 cm
TræsortAvnbøg
Fugtighed8-20% - klar til brug
Brænde Vægtfylde640 kg/m3
Højde200 cm
Længde80 cm
Bredde120 cm
Skovrummeterca. 2.85 m3 med fastmassefaktor 0,54.
Brændelængdeca. 25 cm
Udv. Rummeterca. 1,85 m3
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Avnbøg - Ovntørret Brænde
Din bedømmelse
Vi fandt andre produkter du måske kan lide!